cellolessen in amsterdam

Biografie

 

 Christina Kellenberger is in 1977 in Brussel geboren en kreeg op 5- jarige leeftijd in London haar eerste celloles. Later verhuisde zij naar Bern (Zwitserland) en studeerde daar bij Johannes Bühler aan het conservatorium.

 In 1997 vervolgde zij haar studie in Amsterdam aan het Sweelinck conservatorium bij Melissa Phelps en Monique Bartels. In 2001 studeerde zij af. Daarna begon zij  haar tweede- fase studie en ontving in 2003 haar master- diploma. 

  In 1993 trad Christina als soliste op met het ‘Berner Jugend Symphonieorchester’ in Bern en Budapest. Zij geeft regelmatig kamermuziek concerten in Italie, Zwitzerland (o.a. bij de Settimane Musicali in Lugano en de Casino Konzerte in Herisau) en in Nederland.

 In 2004 heeft Christina  in Verbania (Italiё) twee eerste prijzen gewonnen, namelijk het Francesco- Dino Ciani concours en het Isole Borromee- Dino Ciani concours voor kamermuziek. Daarnaast won zij in 2001 en 2003 een studieprijs van het ‘Schweizerischer Tonkünstlerverein’.

 Zij speelt geregeld in o.a. het Nieuw Sinfonietta Amsterdam, het Brabants Orkest, Holland Symfonia en het Promenade Orkest.

 Christina volgde onder andere masterclasses van Ralph Kirshbaum (Prussia Cove), Siegfried Palm, Marcio Carneiro, Valter Despalj, Quirine Viersen en Johannes Goritzki (Aldeburgh Music Festival).