cellolessen in amsterdam

Trio Martinot

  

Het Trio Martinot is een nieuw trio dat in 2014 werd opgericht. Het trio bestaat uit Feyona van Iersel (viool), Christina Kellenberger (cello) en Martijn Smits (piano), een drietal ervaren musici die zowel solistisch, in kamermuziekverband en als orkestmusicus hun sporen verdiend hebben. Ze kennen elkaar van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij allen studeerden.  

Het trio onderscheidt zich door het vertellen van verhalen. Verhalen mét maar ook over de muziek die ten gehore wordt gebracht. Het drietal neemt je mee op een tijdreis en tegelijk zwerven zij door de hoofden en gedachtenwerelden van de gespeelde componisten. Middels poëzie, brieven en historische en musicologische feiten brengen zij het tijdgewricht in beeld en plaatsen zij de componist in het volle licht.  

Maar bovenal maakt het drietal natuurlijk prachtige muziek, waar zij gepassioneerd en intens van genieten.  Het pianotrio is er voor de fijnproever: elke zichzelf respecterende componist schreef er wel een compositie voor.  


Trio Martinot